Opis podklasy:
11.07.Z
Podklasa ta obejmuje:
- produkcję naturalnych wód mineralnych i pozostałych wód butelkowanych,
- produkcję napojów bezalkoholowych (z wyłączeniem bezalkoholowego piwa i wina), takich jak:
- aromatyzowane i/lub słodzone wody bezalkoholowe: lemoniady, oranżady, cole, napoje owocowe, toniki itp.
Podklasa ta nie obejmuje:
- produkcji soków z owoców i warzyw, sklasyfikowanej w 10.32.Z,
- produkcji napojów na bazie mleka, sklasyfikowanej w 10.51.Z,
- produkcji kawy, herbaty i maté (herbaty paragwajskiej), sklasyfikowanej w 10.83.Z,
- produkcji napojów na bazie alkoholu, sklasyfikowanej w 11.01.Z, 11.02.Z, 11.03.Z, 11.04.Z, 11.05.Z,
- produkcji bezalkoholowego wina, sklasyfikowanej w 11.02.Z,
- produkcji bezalkoholowego piwa, sklasyfikowanej w 11.05.Z,
- produkcji lodu, sklasyfikowanej w 35.30.Z,
- butelkowania i etykietowania, sklasyfikowanych w 46.34.B (jeśli występuje w handlu hurtowym) i 82.92.Z (jeśli są wykonywane na zlecenie).